Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Acestea sunt semnele care îți arată că ai probleme cu tiroida. Trebuie să te trimită urgent la medic

Acestea sunt semnele care îți arată că ai probleme cu tiroida. Trebuie să te trimită urgent la medic

Acestea sunt semnele care îți arată că ai probleme cu tiroida. Trebuie să te trimită urgent la medic
02 Aug 2018   •   16:42

Trebuie să cunoști cele mai frecvente simptome generate de o glandă tiroidă care nu funcționează cum trebuie.

Ce simptome apar în cazul unui hipotiroidism

Este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni. Deficitul de iod este principalul factor care cauzează hipotiroidismul, care este mai frecvent întâlnit la femeile cu vârsta peste 60 de ani. 

1. Letargie

Glanda tiroidă produce hormonii care controlează modul în care corpul folosește energia. Când aceștia sunt în cantitate insuficientă te poți confrunta cu stări de depresie, letargie și o slăbiciune accentuată. 

2. Schimbarea vocii

Glanda tiroidă și laringele sunt una lângă alta, astfel că atunci când apar disfuncții la nivelul tiroidei pot să afecteze laringele și să se modifice vocea.

3. Piele aspră și sprâncene rare
Hipotiroidismul face ca pielea să fie mai aspră, îngroșată și uscată. De asemenea, este vizibilă o rarefiere a sprâncenelor. 


4. Dureri musculare și articulare
Retenția fluidelor este un simptom comun în cazul hipotiroidismului, iar acest lucru va genera durere la nivel muscular și articular. Va fi resimțită mai ales la nivelul gleznelor și a picioarelor, împiedicând activitatea fizică. 

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: semne probleme medic simptome
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close