Antena 3 Actualitate Sănătate Alertă de GRIPĂ în România. Infecțiile s-au răspândit în mai multe județe

Alertă de GRIPĂ în România. Infecțiile s-au răspândit în mai multe județe

de S.T.    |    13 Dec 2019   •   11:15
Alertă de GRIPĂ în România. Infecțiile s-au răspândit în mai multe județe
Sursa foto: Foto: pixabay.com

În perioada 2-8 decembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 85.976.

Un număr de 1.268.077 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până pe 8 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în perioada 2-8 decembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 85.976, cu 2.72% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (88.387) şi cu 2.73% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (88.394).

În aceaşi perioadă au fost raportate la nivel naţional 74 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi perioadă a anului trecut (147 cazuri).

Totodată, au fost raportate 12 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu două mai multe faţă de săptămână precedentă şi cu patru mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate 19 cazuri de gripă: 4 cazuri gripă cu virus AH3, 2 cazuri gripa cu virus AH1, 2 cazuri gripă A nesubtipat, 11 cazuri gripa cu virus B.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close