Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Alertă globală. Un nou virus din China face ravagii. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Rata mortalității este foarte mare

Alertă globală. Un nou virus din China face ravagii. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Rata mortalității este foarte mare

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș, a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă cel mai nou coronavirus, identificat în China.

Alertă globală. Un nou virus din China face ravagii. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Rata mortalității este foarte mare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Ian 2020   •   19:41

”Această familie a coronavirusurilor pot genera oricând o întorsătură neașteptată a unei infecții banale. În momentul de față ne-am pregătit la nivelul institutului cu o unitate care să izoleze pacientul. Dar acum, cu avioanele care circulă mereu, transferul virusului nu mai reprezintă o problemă. Interesant este că la o populație de circa 11 milioane a generat doar 41 de infecții. Acest lucru ne spune că acest nou virus nu și-a căpătat toate valențele pentru posibilitatea apariției unei pandemii. Rata de mortalitate este foarte mare, toată lumea trebuie să fie cu arma la picior” a spus Adrian Streinu-Cercel la ”Punctul de Întâlnire”.

Acesta a explicat că măsurile de prevenție sunt cele clasice în cazul pacienților, inclusiv o atenție sporită la igienă.

”Măsurile de prevenție sunt cele clasice. Aceste virusuri pleacă de la animale. Primele simptome sunt clasice, de gripă, abia după aceea apar complicațiile” a spus Adrian Streinu-Cercel.

Familia coronavirusurilor include un număr mare de virusuri care pot provoca cel mai adesea forme uşoare de boală la om, însă unele dintre ele, precum SARS, sau MERS (sindrom respirator din Orientul Mijlociu) au condus la epidemii grave.

Totododată, Institutul Naţional de Sănătate Publică a luat deja primele măsuri în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus identificat în China, în acest sens fiind informate direcţiile de sănătate publică, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Alertă globală. Un nou virus din China face ravagii

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire coronavirus
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close