Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila vorbește de desființarea centrelor de testare COVID. Unde vom putea face teste gratuite

Alexandru Rafila vorbește de desființarea centrelor de testare COVID. Unde vom putea face teste gratuite

Centrele de testare pentru COVID-19 vor începe să se închidă odată cu scăderea cazurilor noi, a anunţat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila vorbește de desființarea centrelor de testare COVID. Unde vom putea face teste gratuite
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2022   •   14:38

În acest caz, majoritatea testelor pentru depistarea Sars CoV-2 se vor face la medicul de familie.

Întrebat ce se va întâmpla cu centrele de testare când numărul de cazuri noi zilnice va scădea, ministrul Sănătății a spus că vor mai rămâne câteva, însă majoritatea testelor se vor face la medicul de familie.

"În momentul în care vom avea această situație, vă dați seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod o evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de față, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru", a declarat şeful de la Sănătate.

Medicii de familie pot face, însă, doar teste rapide. Alexandru Rafila a spus că în continuare spitalele vor îngriji pacienți COVID-19, astfel încât centre de testare RT-PCR vor mai exista.

"Dacă vor exista solicitări care răspund definiției de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanței, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienți. 

Gândiți-vă că în spitalele de boli infecțioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT - PCR)", a adăugat medicul Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila teste
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close