Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care care poate preveni apariția demenței și prelungește viața cu cinci ani

Alimentul care care poate preveni apariția demenței și prelungește viața cu cinci ani

Consumul regulat al acestui aliment poate reduce șansele de a dezvolta demență și prelungește viața cu cinci ani, potrivit unui nou studiu. Poate, de asemenea, să diminueze riscul de a dezvolta boli ale ficatului.

Alimentul care care poate preveni apariția demenței și prelungește viața cu cinci ani
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   22:52

O serie de studii publicate în revista Foods a descoperit că strugurii, dar și de alte fructe, sunt de ajutor pentru cei care au o dietă occidentală.

Pentru cei care nu știu, dieta occidentală este adesea bogată în grăsimi și sodiu, fiind în același timp săracă în fructe și legume. Uneori este denumită "dieta americană".

Strugurii sunt bogați în antioxidanți, astfel că pot stimula sănătatea și reduce bolile la cei care îi consumă.

Aceste studii au fost efectuate folosind șoareci care au fost hrăniți cu diete bogate în grăsimi. Jumătate dintre șoareci au primit suplimente de struguri. Rezultatele au arătat o schimbare pozitivă la șoarecii hrăniți cu fructe, potrivit adevarul.ro.

Aceste studii ne aduc cu un pas mai aproape de combaterea diferitelor boli. Totuși, doar consumul de struguri nu va oferi toate aceste beneficii pentru marea majoritate a populației. 

Aveți mult mai multe șanse să vă creșteți aportul de antioxidanți și să vă îmbunătățiți sănătatea și durata de viață alegând zilnic o mare varietate de fructe și legume, dar și un tratament adecvat, în cazul în care aveți probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: aliment dementa
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close