Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele interzise pentru sănătate | Ce nu ar trebui să mâncăm

Alimentele interzise pentru sănătate | Ce nu ar trebui să mâncăm

Dr. Harmony Reynolds, cardiolog în SUA, a spus, într-un videoclip TikTok, că evită unele alimente, cum ar fi șunca, pentru a-și menține inima sănătoasă.

de Ştefan Petrică    |    28 Noi 2022   •   10:20

Dr. Harmony Reynolds, evită alimente precum bacon-ul, chipsurile din cartofi, pentru a-şi menţine sănătatea inimii. În ceea ce priveşte ciocolata, spune că îşi cumpără doar batoane mici pentru a nu face exces.

Produsele din carne procesată sunt legate de un risc mai mare de boli grave, cum ar fi cancerul şi bolile de inimă. Medicul mai spune că încearcă să evite deserturile proceste, precum prăjiturile ambalate, pentru că sunt bogate în zahăr şi grăsimi nesănătoase, care sunt legate de riscuri crescute de diabet şi boli de inimă.

Pentru gustări sănătoase, ea recomandă fructele, iaurtul, ciocolata neagră şi nucile.

Medicul ne recomadă să renunţăm la margarină, la ulei vegetal, dar şi la uleiul de cocos pentru că este compus din grăsimi saturate.

Untul poate fi o alternativă mai bună cu condiţia să fie consumat cu moderaţie, deşi uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere.

Medicul ne mai spune că nu mănâncă chipsuri din cartofi şi nici nu are aşa ceva în casă, ea recomandă mai degrabă floricelele de porumb sau chiar legume proaspete în caz că avem poftă de o gustare crocantă.

×
Subiecte în articol: alimente nocive alimentaţie corectă
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close