Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care te ajută în lupta cu anxietatea și atacurile de panică

Alimentele care te ajută în lupta cu anxietatea și atacurile de panică

Alimentele care te ajută în lupta cu anxietatea și atacurile de panică
12 Sep 2018   •   14:17

Starea de anxietate sau atacurile de panică pot fi ameliorate şi cu ajutorul unei diete care are la bază fructe şi legume proaspete. Iată câteva alimete care îţi calmează mintea şi sunt bune şi pentru sănătatea ta.

Portocalele nu fac minuni doar în cazul răcelilor. Cantitatea mare de vitamina C ajută la reducerea nivelul de cortizol (hormonul stresului) şi a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă mai puţină anxietate.

Fructele de avocado sunt bogate în vitamina B1 sau tiamina care stimulează fucţionarea celulelor nervoase şi ameliorează stresul. 

Există o explicaţie pentru care paharul de lapte înainte de culcare a devenit o alegere atât de populară. Bogat în vitaminele B2 (riboflavina) şi B12 şi o doză bogată de proteine – băutura te relaxează şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Spanacul conţine magneziu care ţin sub control nivelul cortizolului şi îmbunătăţeste sistemul muscular şi cel imunitar.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre solubile şi pot ajuta la reducerea simptomelor stărilor de anxietate. Carbohidraţii din ovăz cresc nivelul de serotonină – are un efect calmant asupra creierului şi a corpului, recomandă csid.ro.

×
Subiecte în articol: anxietate alimente
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close