Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alocaţia pentru hrana bolnavilor, umbrită de scumpirile uriaşe. Câţi bani alocă Guvernul pentru trei mese pe zi

Alocaţia pentru hrana bolnavilor, umbrită de scumpirile uriaşe. Câţi bani alocă Guvernul pentru trei mese pe zi

Semnal de alarmă în spitale. Porțile de mâncare ale bolnavilor ar putea fi mai sărace din cauza scumpirilor uriaşe la alimente.

Alocaţia pentru hrana bolnavilor, umbrită de scumpirile uriaşe. Câţi bani alocă Guvernul pentru trei mese pe zi
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ioana Mircea    |    27 Oct 2022   •   11:48

Alocația de hrană a crescut anul acesta de la 1 iulie la 22 de lei, însă această majorare este umbrită de valul de scumpiri din ultima perioadă, mai ales că prețurile alimentelor s-au dublat, iar spitalele, din păcate, se confruntă și cu facturi uriașe la utilități.

La Spitalul Marie Curie din Bucureşti, medicii au mărturisit că depun eforturi uriașe pentru a nu micșora porțile bolnavilor. Ei spun că nu vor să facă nicio economie în acest sens, mai ales că în acest caz este vorba despre alimentația copiilor.

Știm că sunt unități medicale, inclusiv din Capitală, care au primit facturi la energia electrică de două sau de trei ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

De exemplu la Spitalul Universitar sau spitalele Floreasca și Pantelimon, peste 70 % din bugetul unui spital se duce pe salarii, restul pe utilități, tratamente și materiale sanitare.

Hrana din spitale este decontată separat de cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă nu este exclus ca în perioada următoare porțile de mâncare ale bolnavilor să fie și mai sărace.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății promite un mecanism de compensare, astfel încât bugetele spitalelor să fie completate.

×
Subiecte în articol: spital bolnavi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close