Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anchetă în cazul medicului care a refuzat să interneze o pacientă de 240 de kilograme din cauza greutății

Anchetă în cazul medicului care a refuzat să interneze o pacientă de 240 de kilograme din cauza greutății

Medicul care a refuzat să consulte o femeie aflată în stare gravă este anchetat disciplinar. Cadrul medical a refuzat pacienta pe motiv că spitalul nu are un pat special pentru o persoană care cântărește 240 de kilograme.

Anchetă în cazul medicului care a refuzat să interneze o pacientă de 240 de kilograme din cauza greutății
Sursa foto: Unsplash.com
de Alexandra Axinia    |    Cătălin Onofrei    |    24 Apr 2023   •   10:43

Medicul care a refuzat să interneze o pacientă aflată în stare gravă  care cântărea 240 de kilograme va fi anchetat disciplinar de șefii de la Spitalul Municipal din Dorohoi. Femeia a fost plimbată la trei spitale, dar de fiecare dată a fost refuzată pe motiv că spitalele nu dețin un pat special pentru o persoană supraponderală. 

În primul rând, vorbim despre absența dotărilor corespunzătoare din spital. Niciun spital la care femeia a fost plimbată nu avea în dotări un astfel de loc. 

În al doilea rând, în timp ce medicul refuza să trateze pacienta care cântărea 240 de kilograme, aceasta era nevoită să stea în autospeciala SMURD. 

Citește șiUn tânăr a murit imediat după un accident rutier minor! Ce le-a spus celor prezenți la fața locului

Între timp, managerul spitalului a achiziționat un astfel de pat, ca pe viitor să nu mai existe asttfel de situații. În schimb, medicul care trebuia să o primească la urgențe pe femeie este anchetat disciplinar, urmând ca la finalul cercetărilor, conducerea spitalului să dispună în privința acestuia.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ancheta medic pacienta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close