Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenție la aceste simptome Covid în rândul copiilor. Profesor dr. Ioan Gherghina: ”Asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea”

Atenție la aceste simptome Covid în rândul copiilor. Profesor dr. Ioan Gherghina: ”Asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea”

Profesorul universitar doctor Ioan Gherghina, vicepreședinte fondator al Societății Române de Pediatrie, susține că părinții trebuie să fie atenți la simptomele ”minore” ale variantei Omicron a COVID-19, pentru a putea confirma boala în stadiile incipiente, astfel încât să poată fi prevenită evoluția unei forme grave.

Atenție la aceste simptome Covid în rândul copiilor. Profesor dr. Ioan Gherghina: ”Asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    03 Feb 2022   •   08:59

„Este foarte important să dăm atenție unor simptome care par minore, ca la o viroză obișnuită. Febră, poate să fie o febră înaltă, dar și o febră moderată, nu este obligatorie însă la început. Semne de viroză, rinoree, la început apoasă, apoi poate să fie mai consistentă, strănut, tuse, dureri în gât la înghițit. Pentru că suntem în epidemie asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea, chiar testarea rapidă.

Dacă copilul are peste 39 de grade, nu mai trebuie să stea acasă. Trebuie dus la spital. Este obligatoriu consultul de specialitate.

Este periculoasă (n.r. varianta Omicron) pentru că începe insidios, cu semne minore, cărora nu le dai importanță. Intervenim prea târziu cu tratamenul.”, a explicat profesorul Ioan Gherghina la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: simptome COVID-19 copii
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close