Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Copiii trebuie opriți să mai facă acest lucru

Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Copiii trebuie opriți să mai facă acest lucru

Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Copiii trebuie opriți să mai facă acest lucru
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Feb 2019   •   17:34

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), îngrijorată de sănătatea auditivă a utilizatorilor de telefoane inteligente şi MP3 playere, a emis o reglementare fără caracter obligatoriu privind volumul sonor al acestor dispozitive, relatează AFP.

Circa 50% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani, adică 1,1 miliarde de persoane, sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza "expunerii prelungite şi excesive la sunete puternice", potrivit OMS.

"Deoarece avem informaţiile necesare pentru a preveni pierderea auzului, nu ar trebui să existe atât de mulţi tineri care continuă să-şi distrugă auzul ascultând muzică" la volum ridicat, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În prezent, 5% din populaţia lumii, adică 466 de milioane de persoane, dintre care 34 de milioane de copii, suferă de pierderi ale auzului. Cu toate acestea, OMS nu cunoaşte în ce proporţie acest lucru este legat de utilizarea incorectă a dispozitivelor audio.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close