x close

Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Copiii trebuie opriți să mai facă acest lucru

de S.T.    |    12 Feb 2019   •   17:34
Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! Copiii trebuie opriți să mai facă acest lucru 534 Foto: pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), îngrijorată de sănătatea auditivă a utilizatorilor de telefoane inteligente şi MP3 playere, a emis o reglementare fără caracter obligatoriu privind volumul sonor al acestor dispozitive, relatează AFP.

Circa 50% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani, adică 1,1 miliarde de persoane, sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza "expunerii prelungite şi excesive la sunete puternice", potrivit OMS.

"Deoarece avem informaţiile necesare pentru a preveni pierderea auzului, nu ar trebui să existe atât de mulţi tineri care continuă să-şi distrugă auzul ascultând muzică" la volum ridicat, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În prezent, 5% din populaţia lumii, adică 466 de milioane de persoane, dintre care 34 de milioane de copii, suferă de pierderi ale auzului. Cu toate acestea, OMS nu cunoaşte în ce proporţie acest lucru este legat de utilizarea incorectă a dispozitivelor audio.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Organizatia Mondiala a Sanatatii muzica
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati