Antena 3 Actualitate Sănătate Avertismentul medicilor. De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu

Avertismentul medicilor. De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu

30 Aug 2018   •   16:00
Avertismentul medicilor. De ce trebuie să renunțați la folia de aluminiu
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Preparatele la cuptor se usucă, dacă nu sunt acoperite, și cea mai la îndemână metodă este acoperirea tăvii cu o folie de aluminiu alimentară.

Medicii însă nu sunt de acord cu această metodă. În anul 2001 a fost publicat primul studiu în jurnalul Știința Mediului. Au fost studiate efectele aluminiului asupra celulelor cerebrale. Autorii au venit cu următoarele concluzii: ”Nu s-a observat o modificare semnificativă a dezvoltării celulare în timpul unei perioade de expunere de trei săptămâni la aluminiu la concentrații de 0,1 până la 10 mg / l. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de expunere la Al [aluminiu], s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare.”

Alte probleme au fost semnalate după expunerea corpului la aluminiu: dureri musculare, dureri stomacale, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii, scrie site-ul homeyog.com.

Aluminiul poate fi eliminat din corp dacă este depistat la timp, cu un aport sporit de magneziu, dar cel mai bine este să îl evitați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close