Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertizarea alarmantă emisă de OMS pentru toate țările din lume

Avertizarea alarmantă emisă de OMS pentru toate țările din lume

OMS transmite o avertizare alarmantă pentru întreagă omenire.

Avertizarea alarmantă emisă de OMS pentru toate țările din lume
Sursa foto: Ferrari Press Agency / Washington State University
de Andreea Cigolea    |    01 Iun 2022   •   09:56

Organizația mondială a Sănătății susține faptul că exista o foarte mare discrepanță între disponibilitatea diverselor tipuri de vaccinuri anti COVID și tratamente în diverse zone de pe glob în aceasta perioadă.

OMS spune că este imperios necesar accesul la vaccinuri și tratamente să fie disponibil în mod mult mai echitabil și mai etic, iar asta pentru a putea preveni și apariția de noi variante ale Coronavirus care să fie mai contagioase, ele fiind generatoare de numere record de cazuri, dar și foarte multe decese.

OMS le cere așadar țărilor din întreaga lume să se uite cu mai mare atenție la procesul de vaccinare din propriile teritorii, și să găsească persoanele care încă nu au fost vaccinate, și să încerce să le convingă să se imunizeze, dar separat de asta, să ajute și alte tari care nu au vaccinuri, sau tratamente, să obțină acces la ambele cât mai rapid.

OMS încearcă să convingă omenirea să se uite cu atenție mult mai mare la aceste probleme care au dus la apariția mai multor variante ale Coronavirus, inclusiv cea Omicron, și nu este exclus ca altele să apară în viitorul nu foarte îndepărtat dacă nu există mai multă cooperare între țări.

×
Subiecte în articol: OMS vaccin avertisment
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close