Antena 3 Actualitate Sănătate Bani de la Uniunea Europeană pentru creșterea gradului de vaccinare în România

Bani de la Uniunea Europeană pentru creșterea gradului de vaccinare în România

de S.T.    |    25 Aug 2019   •   10:32
Bani de la Uniunea Europeană pentru creșterea gradului de vaccinare în România
Sursa foto: Foto: Pixabay

In urmatorii 3 ani, Ministerul Sănătății va primi de la Uniunea Europeană, aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează  creșterea gradului de vaccinare în Romania.

„Am depus in cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar  în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să  creșterem gradul de acoperire vaccinala în tara”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății 

Astfel, cu banii primiti de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborata Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia si va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora. 

De asemenea, va fi îmbunătățită  capacitatea instituțiilor din sistemul de sănătate pentru  completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile. Un număr de 20 judete identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini si servicii de curierat pentru transport vaccin.

Va fi  dezvoltat si Registrul Electronic National de Vaccinari, prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul directiilor de sanatate publica, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Personalul din Ministerul Sănătății și din structurile cu responsabilități în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicilor și programelor de vaccinare și imunizare va fi instruit si, nu in ultimul rând, va fi derulată  o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinarii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close