Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Beatrice Mahler despre pericolul microplasticului din organism: "Există o legătură directă între nivelul de poluanţi şi bolile infecţioase care se transmit pe cale aeriană"

Dr. Beatrice Mahler despre pericolul microplasticului din organism: "Există o legătură directă între nivelul de poluanţi şi bolile infecţioase care se transmit pe cale aeriană"

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti a explicat la Antena 3 de ce oamenii au ajuns să fie infestaţi cu particule de microplastic şi ce putem face pentru a ne feri de maladiile generate de poluare.

Dr. Beatrice Mahler despre pericolul microplasticului din organism: "Există o legătură directă între nivelul de poluanţi şi bolile infecţioase care se transmit pe cale aeriană"
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   12:34

Un studiu de ultimă oră publicat joi arată că plămânii a 11 din 13 oameni sunt contaminaţi cu particule de microplastic. Invitată în direct la Antena 3, dr. Beatrice Mahler a confirmat concluziile cercetătorilor şi a expus motivele pentru care calitatea aerului pe care îl respirăm este din ce în ce mai proastă. 

"Plămânul este cel mai expus la poluanţii pe care îi respirăm, pentru că are o suprafaţă mare. Dacă ar fi să întindem toate alveolele din plămânul nostru am acoperi suprafaţa unui teren de fotbal. Şi atunci este foarte importantă calitatea aerului pe care îl respirăm, particulele de materie care se găsesc şi particulele care rezultă din arderea deşeurilor. 

Din păcate acest lucru este realitate şi pot spune că în ultimul timp studiile existente dovedesc faptul că nu doar particulele de praf, nu doar particulele de materie, ci - din păcate - şi mici particule de plastic, care rezultă din arderile care se întâmplă zilnic, pot să ajungă în plămân şi pot să afecteze starea de sănătate, iar pe termen lung sunt responsabile de afecţiuni cronice.", a spus dr. Beatrice Mahler.

"În ultima perioadă avem o creştere a pacienţilor care vin cu acutizări ale bolilor cronice, care necesită o ajustare a terapiei în sensul suplimentării, atunci când ne aflăm în plin sezon al creşterii de poluanţi în atmosferă.

Din păcate, în ultimii ani se observă - nu doar în România ci şi la nivel mondial - o creştere a numărului de cazuri de cancer la nivelul plămânului. Şi se pare că o mare parte din ele sunt declanşate de aceşti poluanţi care au crescut", a mai explicat managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.  

"Există o legătură directă între nivelul de poluanţi şi bolile infecţioase care se transmit pe cale aeriană.", a concluzionat Mahler.  

 

 

    

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler poluare microplastic
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close