Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Bolnavii de cancer, trimişi acasă din spitale. Manager: Nu îi putem expune la infectarea cu coronavirus

Bolnavii de cancer, trimişi acasă din spitale. Manager: Nu îi putem expune la infectarea cu coronavirus

Toţi bolnavii de cancer şi unii dintre cei cu afecţiuni cronice internaţi la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost trimişi acasă de ieri şi puşi să-şi continue tratamentul la domiciliu.

Bolnavii de cancer, trimişi acasă din spitale. Manager: Nu îi putem expune la infectarea cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    19 Mar 2020   •   15:01

“Din câte știu, da, pacienții oncologici au fost externați, iar colegele mele vor oferi consultații în ambulator. Este imposibil să expunem acești bolnavi la riscul de infecție cu coronavirus. Situația din România impune să punem și noi umărul la ceea ce înseamnă epidemia cu coronavirus, iar Institutul Marius Nasta este un spital care va intra în linia a doua de tratament”, a declarat Beatrice Mahler-Boca, potrivit libertatea.ro.

Asociațiile pentru protecția pacienților spun că situația este revoltătoare: “Se sacrifică niște pacienți, pentru a-i salva pe ceilalți”.

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, a declarat că a fost deja contactat de pacienți ai Institutului Nasta, iar oamenii sunt speriați și confuzi.
 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close