Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Bolnavii cu HIV/SIDA nu mai au medicamente. Reacția ministrului Sănătății

Bolnavii cu HIV/SIDA nu mai au medicamente. Reacția ministrului Sănătății

Bolnavii cu HIV/SIDA nu mai au medicamente. Reacția ministrului Sănătății
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
22 Noi 2018   •   12:23

Este o lipsă acută de medicamente pentru persoanele cu HIV/ SIDA. Mai multe organizaţii nonguvernamentale au transmis preierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă prin care îşi exprimă îngrijorarea legată de stocurile extrem de mici de medicamente pentru bolnavi.

În România sunt circa 20 de mii de pacienţi, iar în unele spitale stocurile sunt deja epuizate. Mai mult, în unele judeţe sunt pacienţi care nu au luat tratamentul de trei luni, iar asta le pune viaţa în pericol, avertizează reprezentanţii organizaţiilor. Potrivit acestora, România nu mai are de zece ani o Strategie Naţională HIV.

„Strategia este în dezbatere în acest moment la Ministerul Sănătăţii. Din punctul nostru de vedere, lucrurile s-au încheiat. Există diverse probleme ridicate de asociaţiile de pacienţi, probleme care nu se pot rezolva în cadrul Ministerului Sănătăţii. Eu am propus să negociem ultimele detalii legate de această strategie, iar celelalte lucruri să fie discutate punctual. (...) Motivele pentru care stăm în loc nu sunt, din punctul meu de vedere, normale. Eu am dat termen celor din Agenţia Naţională de Programe şi celor din Ministerul Sănătăţii ziua de vineri să o prezinte şi îmi asum, în calitate de ministru, să public pe transparenţă decizională această strategie, astfel încât să putem să începem să lucrăm", a declarat ministrul Sănătăţii, pentru Antena 3.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close