Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Principala cauză a balonării este un aliment care nu le lipsește românilor de pe masă

Principala cauză a balonării este un aliment care nu le lipsește românilor de pe masă

Un aliment care nu le lipsește românilor de pe masă și de care, ce-i drept, mulți dintre noi facem abuz, este responsabil de acea senzație neplăcută de balonare.

Principala cauză a balonării este un aliment care nu le lipsește românilor de pe masă
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    04 Mai 2022   •   20:31

Este vorba despre sare. Știm de la specialiști că sodiul are un rol foarte important in organism, acela de a mentine echilibrul dintre lichidele din corpul tau. Însă, excesul de sare în alimentație va duce la retentia de apa.  

“Una dintre cele mai importante consecințe pe termen scurt este aceea că te vei simti balonată și pufoasă”, susține Amy Gorin, expert in nutritie la Amy Gorin Nutrition, potrivit doctorulzilei.ro. Ea a aratat faptul că este posibil chiar sa te ingrasi cu cateva kilograme după o noapte de excese culinare, condimentate cu sos de soia foarte sărat.

“Consumul exagerat de sare iți poate cauza foarte multe probleme de sănătate”, afirma Amy Gorin. Durerile frecvente de cap sau calculi renali sunt printre principalele probleme care apar. Dar, mai grav, în timp, poate să apară hipertensiunea arterială. Iar aceasta trebuie monitorizată constant, chiar daca noi ne percepem sanatosi. “Hipertensiunea arterială este principala cauza de deces în rândul femeilor”, avertizeaza Gorin.

Pentru a restabili echilibrul în organism, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să consumăm apă. De asemenea, să mancam alimente cu un continut ridicat de potasiu, deoarece acesta contracarează efectele negative ale sodiului și contribuie la reducerea tensiunii arteriale.

×
Subiecte în articol: balonare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close