Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce conține, de fapt, laptele din magazine. Doar două companii îl comercializează în această stare | Detaliul de pe eticheta extrem de important

Ce conține, de fapt, laptele din magazine. Doar două companii îl comercializează în această stare | Detaliul de pe eticheta extrem de important

Președintele Asociației Pro Consumatori (APC), conf. univ. dr. Costel Stanciu, a explicat care este marea greșeală pe care o fac românii când achiziționează lapte de la marile hipermarketuri din țară.

Ce conține, de fapt, laptele din magazine. Doar două companii îl comercializează în această stare | Detaliul de pe eticheta extrem de important
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    23 Feb 2023   •   15:51

Puțini sunt românii care obișnuiesc să cumpere lapte de la fermierii sau producătorii autohtoni. Iar laptele pe care îl găsim pe rafturile magazinelor din România prezintă 3,5% grăsime. Acesta a fost analizat de specialiștii APC, în cadrul unei campanii ce poartă denumirea „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.   

Inițiativa inspectorilor este menită să îi ajute pe români să învețe să citească eticheta și să cumpere produse care nu le pun sănătatea în pericol.  

Președintele APC, Costel Stanciu, susține că, în general, românii nu cunosc un detaliu important care este expus pe etichetă.  

Cel mai bun lapte, potrivit lui Costel Stanciu, din punct de vedere organoleptic, cât și din punct de vedere al nutrienților conținuți și al beneficiilor aduse organismului este laptele nestandardizat. 

Cu alte cuvinte, este vorba despre laptele care nu a fost parțial smântânit, smântânit sau care prezintă un alt tip de adaos, chiar dacă este permis prin lege. 

„Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu știu să facă diferența, pe baza informațiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat și unul nestandardizat, așa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foarte clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a spus președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu, potrivit playtech.ro.

Potrivit specialiștilor, în urma studiului, doar două companii comercializează laptele în stare nestandardizată la noi în țară. 

×
Subiecte în articol: costel stanciu
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close