Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Complicațiile muşcăturilor de țânțari. Ce facem când ne înţeapă un ţânţar şi avem semne de prurit

Complicațiile muşcăturilor de țânțari. Ce facem când ne înţeapă un ţânţar şi avem semne de prurit

E vară și mulți dintre noi am avut probleme cu invazia de țânțari. Ciupiturile sunt foarte neplăcute motiv pentru care ar fi necesar să știm ce avem de făcut în primele momente în care simțim o ciupitură.

Complicațiile muşcăturilor de țânțari. Ce facem când ne înţeapă un ţânţar şi avem semne de prurit
Sursa foto: Pexels
de Andreea Cigolea    |    12 Aug 2021   •   10:19

Pe lângă repelentele pe care e necesar să le folosim de fiecare dată când ieșim afară, e indicat să folosim și anumite geluri în caz că ne înțeapă un țânțar.

E important să știm că anumite înțepături de insecte pot duce chiar și la infecții. 

"La copiii care au tenul atopic, inclusiv înțepăturile de insecte, chiar și cele de țânțari pot determina niște erupții la distanță. Adică de la o simplă înțepătură să facă leziuni urticariene. Pot fi atât de dureroase și să fie și un prurit atât de important și prin scărpinat să se infecteze. 

Dacă se scarpină foarte tare și se infectează, bineînțeles că pot rămâne semne", spune dr. Adina Alexandru, la Antena 3.

”Pentru a bloca această senzaţie de mâncărime, se pot aplica şi antihistaminice sau chiar compresii cu apă rece. Sprayurile pot fi şi ele eficiente. Acestea pot calma instant mâncărimea.

Le recomand mamelor care au copii atopici care pot reacţiona intens la astfel de muşcături să aibă astfel de sprayuri în geantă", explică medicul dermatolog, la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea.

×
Subiecte în articol: tantari Sfat de sănătate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close