Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Concurs de idei inovatoare anti-aging: Tinereţe vs. bătrâneţe | Cele mai bune metode pentru a preveni îmbătrânirea

Concurs de idei inovatoare anti-aging: Tinereţe vs. bătrâneţe | Cele mai bune metode pentru a preveni îmbătrânirea

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a desfășurat, în premieră națională, concursul de idei: Tinerețe vs. Bătrânețe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   09:30

Ideea concursului a pornit de la cartea renumitului cercetator David Sinclair în care este dezvoltată şi argumentată ipoteza că batrânețea e o boală și, prin urmare, e tratabilă, iar participanții au fost provocați să continuie ipotezele celebrului cercetător. Astfel, participanții pasionați de longevitate au împărtășit ideile lor inovatoare pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a întârzia procesul de îmbătrânire. Ideile colectate vor contribui la cercetări viitoare ale Senatului Științific.

Dacă la începutul secolului XX speranța de viață era de 47,3 ani, aproximativ 100 de ani mai târziu aceasta a crescut 76,85 ani, în special datorită dezvoltării vaccinurilor şi tratamentului împotriva bolilor mortale. 

În prezent, mitul tineriții veşnice reprezintă preocuparea cercetătorilor. Profesorul David Sinclair, unul dintre cel mai important oameni de ştiinţă, consideră că îmbătrânirea nu trebuie privită ca o etapă naturală a vieţii, ci mai degrabă ca o boală care are nevoie de tratament specific. 

Cele mai bune metode pentru a preveni îmbătrânirea

"Dacă mergem într-un centru specializat pe longevitate atunci există o gamă de servicii care, pe urma unei anamneze personalizate duc la un bilanţ  al stării de sănătate. Apoi se efectuează un plan care se întinde pe mai multe luni pentru a remedia ceea ce este disfuncţional în organism", a declarat Raluca Prodan, ambasador HealthGevity România. 

Până a ajunge pe mâna specialiștilor, profesorul David Sinclair vorbeşte despre cele mai cunoscute metode pentru a preveni îmbătrânirea: exercițiile fizice, expunerea la frig şi postul intermitent.

Câștigătorul concursului tinereţe vs. bătrâneţe dezvoltat de Senatul Științific al Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va fi anunţat pe data de 4 mai. Cea mai inovatoare idee va fi premiată cu 5.000 de euro. 

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close