Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de un program de testare genetică cu acoperire naţională

Copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de un program de testare genetică cu acoperire naţională

Prin programul "Speranţa nu moare de cancer", copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de un program de testare genetică cu acoperire naţională în vederea îmbunătăţirii succesului terapeutic

Copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de un program de testare genetică cu acoperire naţională
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2023   •   20:56

Programul "Speranța nu moare de cancer" a fost lansat astăzi cu prilejul Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer.

Mai exact, în cadrul acestui program pacienţii pediatrici cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.

Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutațional al tumorii.

Programul, lansat de Medlife, vizează pacienţii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, diagnosticați cu cancer în ultimele patru luni de la data lansării programului.

Astfel, aceştia ar putea beneficia în urma testării genetice de terapii personalizate.

Testul oferit în cadrul programului este o premieră pentru România, fiind unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere pentru afecțiuni ocologice.

Cum se pot realiza înscrierile

Copiii diagnosticați cu cancer în ultimele patru luni de la data lansării programului pot fi înscriși prin completarea unui formular şi încărcarea dosarului medical AICI.

Înscrierea se poate face prin intermediul unuia dintre părinți, al tutorelui legal sau al medicului curant.

"Toate înscrierile sunt analizate de o echipă medicală dedicată în termen de 10 zile lucrătoare.

Pacienţii care îndeplinesc condițiile de înrolare în program vor fi contactați pentru comunicarea pașilor următori. (...)

Pentru pacienţii înscriși în program, rezultatele testării sunt oferite în termen de 2-3 săptămâni de la recepția probei în laborator, urmând ca pe baza lor medicul oncolog să aleagă cele mai potrivite terapii pentru fiecare copil", afirmă inițiatorii programului.

×
Subiecte în articol: copii cancer grauit program program de testare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close