Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cresc cazurile de viroză în rândul copiilor. Medicii cer vaccin antigripal

Cresc cazurile de viroză în rândul copiilor. Medicii cer vaccin antigripal

La numai o săptămână de la începerea şcolii, cazurile de viroze în rândul copiilor au crescut semnificativ. Medicii de familie cer Autorităţile să distribuie rapid vaccinul împotriva gripei.

Cresc cazurile de viroză în rândul copiilor. Medicii cer vaccin antigripal
Sursa foto: Pexels
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2022   •   23:33

Au început sa crească deja cazurile de viroze în rândul copiilor, la doar o săptămână de la revenirea elevilor în bănci.

În unitatea de primiri urgențe a Spitalului Marie Curie din București au crescut deja cazurile de viroze în rândul copiilor, spun medicii.

Aceștia se așteaptă însă ca aglomerația din spitale sa apară în următoarele săptămâni, odată cu scădere temperaturilor. Mai ales ca ne așteptăm la diferențe uriașe te temperaturi dimineața fata de prânz.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a anunțat că va debuta mai devreme vaccinarea antigripală, având în vedere ca va fi un sezon gripal mai agresiv.

Cu toate acestea, cele 1,5 milioane de seruri ajung în țară la începutul lunii octombrie, însă medicii spun că, de obicei, în cabinete, serurile ajung cu o întârziere de o lună.

Asta înseamnă ca vaccinarea populației la risc ar putea să înceapă în noiembrie, dacă medicii de familie nu vor avea prioritate.

×
Subiecte în articol: viroza copii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close