Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să-ți dezvolți cabinetul stomatologic atunci când ești la început de drum

Cum să-ți dezvolți cabinetul stomatologic atunci când ești la început de drum

Pentru a-ți deschide propriul cabinet stomatologic ai nevoie de curaj. Pentru a-l transforma într-un business profitabil pe termen lung, care să aducă o adevărată valoare în viața pacienților, ai nevoie de idei inteligente și capital suficient.

Cum să-ți dezvolți cabinetul stomatologic atunci când ești la început de drum
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2023   •   11:49

Dacă deja primul pas l-ai făcut și ești în căutare de metode pentru a-ți dezvolta cabinetul stomatologic, ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți prezentăm ce acțiuni poți implementa în acest sens.

  1. Decontează tratamente prin CAS

Unul dintre principalele lucruri pe care le poți face pentru a-ți dezvolta activitatea ca medic stomatolog este de a colabora cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea tratamentelor stomatologice. Asta înseamnă că, pentru anumite servicii, vei primi banii de la CAS, nu de la pacienți.

Printre serviciile stomatologice decontate de CAS se numără: consultațiile stomatologice, igienizările dentare, prevenirea și tratamentul cariilor. În schimb, aparatele dentare și implanturile nu sunt decontate, astfel că cei care îți trec pragul vor trebui să plătească serviciile din propriul buzunar, chiar dacă sunt asigurați.

În ceea ce privește asigurarea, știai că și tu, ca medic dentist, poți să închei o poliță de asigurare special concepută pentru profesiile din domeniul medical? Este vorba despre o asigurare malpraxis care îți oferă protecție financiară în cazul în care, din diferite motive, cauzezi prejudicii pacienților tăi.

  1. Oferă servicii diverse

O altă metodă eficientă care te poate ajuta să-ți dezvolți cabinetul de stomatologie este creșterea portofoliului de servicii pe care să le oferi pacienților tăi. Pe lângă tratamentele obișnuite, cum ar fi igienizarea dentară, obturații dentare și implanturi, iată ce ai mai putea să oferi:

  • Tratamente ortodontice pentru corectarea aliniamentului dentar;

  • Chirurgie orală, cum ar fi extracțiile dentare complexe sau intervențiile pentru rezolvarea problemelor structurale ale maxilarelor;

  • Servicii de protetică dentară, inclusiv realizarea de proteze dentare;

  • Servicii de estetică dentară, cum ar fi confecționarea și aplicarea fațetelor dentare.

Oferind astfel de servicii, vei putea obține un avantaj substanțial în fața competitorilor tăi deoarece:

  • Atragi un număr mai mare de pacienți cu nevoi multiple;

  • Odată ce ai oferit un serviciu de calitate, clientul respectiv va prefera să se întoarcă la tine și în situația în care va avea nevoie de alte tratamente;

  • Îți creezi o imagine de specialist pe piață, deoarece cu cât oferi mai multe tipuri de servicii, cu atât potențialii pacienți vor avea o mai mare încredere în tine și în abilitățile tale.

  1. Investește în tehnologie modernă

Bineînțeles, pentru a oferi servicii de calitate, pe lângă pregătire și experiență, ai nevoie și de tehnologie modernă. De aceea, o investiție în echipamente de ultimă generație te poate ajuta să-ți dezvolți activitatea.

De exemplu, o investiție care nu necesită un buget foarte generos poate fi un scaun dentar ergonomic pentru pacienți. Acesta poate avea funcții de înclinare, memorie pentru poziționare și sisteme de control tactile care să ofere un confort sporit pacienților tăi și care să-ți ușureze accesul pentru efectuarea tratamentelor.

Un alt exemplu de investiție poate fi și senzorul retroalveolar care să te ajute să obții radiografii dentare intraorale de înaltă rezoluție. Dacă îți dorești să oferi servicii și mai complexe, atunci poți să investești într-un scanner panoramic care să ofere o imagine completă a întregii zone orale, inclusiv a maxilarelor și mandibulei. Acesta îți va fi foarte util în diagnosticarea problemelor complexe și planificarea tratamentelor.

Așadar, decontarea tratamentelor prin CAS, dezvoltarea portofoliului de servicii și investițiile în tehnologie modernă sunt principalele trei lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea ta, ca medic stomatolog, și a cabinetului tău. Pune în aplicare informațiile din acest articol și bucură-te de businessul tău, în timp ce ajuți oamenii să obțină un zâmbet sănătos.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close