Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum evităm să ne îmbolnăvim în sezonul rece. Dr. Adrian Marinescu: ”Aceste medicamente au mai puține reacții adverse”

Cum evităm să ne îmbolnăvim în sezonul rece. Dr. Adrian Marinescu: ”Aceste medicamente au mai puține reacții adverse”

Situaţia din SUA, privind cazurile de gripă, devine din ce în ce mai serioasă, fiind vorba despre aproape 9 milioane de bolnavi şi aproximativ 5 mii de decese. Nici situaţia din România nu este mai strălucită, numărul cazurilor de infecţii respiratorii devenind din ce în ce mai mare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   09:19

Sezonul acesta, în SUA, aproape 5 mii de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei.

În România, la nivel naţional, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie - 04 decembrie a fost de 69.700.

Valorile înregistrate în acest an sunt îngrijorătoare, anul trecut, în luna noiembrie, numărul cazurilor de viroze fiind de 33.067.

În ciuda numărului de bolnavi, medicamentele pentru răceală sunt greu de găsit în farmaciile din România.

În schimb, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor informează că una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.

De asemenea, pe lângă evitarea locurilor aglomerate, medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.

În plus, medicul aduce lămuriri privind tratamentul folosit pentru reducerea acestor simptome.

"Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist. Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse", a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş.

 

 

×
Subiecte în articol: epidemie de gripa America România cazuri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close