Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dar și Har. Diferența dintre răceală, gripă și pneumonie

Dar și Har. Diferența dintre răceală, gripă și pneumonie

Dar și Har. Diferența dintre răceală, gripă și pneumonie
25 Ian 2019   •   23:57

Medicul Beatrice Mahler a explicat la „Dar și Har” care este diferența dintre răceală, gripă și pneumonie.

„De foarte multe ori la pacientul pulmonar, febra nu apare pentru că imunitatea e extrem de scăzută și organismul nu se apără. De foarte multe ori, pacientul pulmonar cronic e obosit, i se schimbă caracterul tusei, începe să transpire și are o stare generală de imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit activitatea zilnică”. 

„Răceala e o formă de infecție respiratorie care, de regulă, răspunde la antiiflamatoare, la Paracetamolul pe care îl putem lua de la farmacie fără prescripție medicală, la vitamina C, la un ceai cald”.

„Atunci când avem o viroză, lucrurile se complică. Apar durerile musculare intense, febra e prezentă, chiar și la pacienții care au o imunitate scăzută fiindcă virusul e foarte puternic. Gripa se poate complica cu o pneumonie sau putem avea un debut de infecție bacteriană de tip pneumonic, când pacientul are simptome care țin de plămâni, o tuse productivă, expectorează, are dureri toracice, dar mai puțin durerile musculare și durerea de gât, care fac diferența. Durerea de gât marchează debutul gripei, e primul simptom care apare”. 

×
Subiecte în articol: Dar și har raceala gripa pneumonie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close