x close

De ce nu e bine să mâncăm sare iarna

de M.Z.    |    14 Ian 2020   •   17:04
De ce nu e bine să mâncăm sare iarna 418 Foto: pixabay.com

Prea multă sare în mâncare - primul obstacol. Al doilea - frigul de afară. Sunt două condiţii agresive pentru inimă, în această perioadă.

Dacă nu suntem sănătoşi-tun, atunci discutăm de un teren favorabil pentru accidentele vasculare. Frigul strânge vasele mici de sânge şi face inima să bată mai repede. Cele două condiţii cresc automat presiunea în sistemul circulator. De aceea, pacienţii hipertensivi au nevoie de control la medical cardiolog în acest sezon, potrivit stirileprotv.ro.

“Dacă rinichiul nu mai elimină sarea cum trebuie, atunci acea sare rămâne în organim. Sarea atrage apă. Odată ce ai apă în organism, cantitatea de sânge din organism creşte, şi inima e supusă unui stres mai mare ca să rezolze această cantitate mare”, explică Elisabeta Badila, medic primar cardiolog.

Un hipertensiv trebuie să îşi autolimiteze sarea în hrana zilnică şi cu atât mai mult în timpul iernii. 
 

Citeşte mai multe despre:

sare iarna
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati