Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce nu e bine să mâncăm sare iarna

De ce nu e bine să mâncăm sare iarna

Prea multă sare în mâncare - primul obstacol. Al doilea - frigul de afară. Sunt două condiţii agresive pentru inimă, în această perioadă.

De ce nu e bine să mâncăm sare iarna
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Ian 2020   •   17:04

Dacă nu suntem sănătoşi-tun, atunci discutăm de un teren favorabil pentru accidentele vasculare. Frigul strânge vasele mici de sânge şi face inima să bată mai repede. Cele două condiţii cresc automat presiunea în sistemul circulator. De aceea, pacienţii hipertensivi au nevoie de control la medical cardiolog în acest sezon, potrivit stirileprotv.ro.

“Dacă rinichiul nu mai elimină sarea cum trebuie, atunci acea sare rămâne în organim. Sarea atrage apă. Odată ce ai apă în organism, cantitatea de sânge din organism creşte, şi inima e supusă unui stres mai mare ca să rezolze această cantitate mare”, explică Elisabeta Badila, medic primar cardiolog.

Un hipertensiv trebuie să îşi autolimiteze sarea în hrana zilnică şi cu atât mai mult în timpul iernii. 
 

×
Subiecte în articol: sare iarnă
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close