Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Valorile punctelor per capita şi per serviciu de asistenţă medicală primară vot fi menţinute la nivelul din 2023 | Rafila: ”Vor avea asigurate resursele necesare”

Valorile punctelor per capita şi per serviciu de asistenţă medicală primară vot fi menţinute la nivelul din 2023 | Rafila: ”Vor avea asigurate resursele necesare”

Guvernul a decis să mențină valoarea punctelor per capita şi pe serviciu din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate la nivelul din semestrul ll 2023.

Valorile punctelor per capita şi per serviciu de asistenţă medicală primară vot fi menţinute la nivelul din 2023 | Rafila: ”Vor avea asigurate resursele necesare”
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2024   •   16:57

Contractul-cadru, care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, a fost modificat.

Practic, aceste valori sunt: pentru punctul per capita -12 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară – 8 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate – 4,5 lei.

Astfel, în semestrul întâi al anului curent, la medicină dentară se va menține aceeași sumă orientativă lunară pentru medicii stomatologi, respectiv 6.000 lei pe lună pentru medicul specialist.

“Executivul a modificat contractul-cadru, conform celor convenite în consultările cu reprezentanții medicilor de familie. Una dintre principalele modificări este menținerea pentru întreg semestrul întâi al anului 2024 a valorilor punctelor per capita și per serviciu de asistență medicală primară și ambulatorie de specialitate care au fost valabile în semestrul al doilea al anului trecut 2023.

La medicina dentară, în semestrul întâi al acestui an se va menține aceeași sumă orientativă lunară pentru medicii stomatologi ca în semestrul al doilea al anului trecut, respectiv 6.000 lei pe lună pentru medicul specialist. În asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități paraclinice, lista afecțiunilor pentru care analizele și investigațiile se pot efectua și după epuizarea valorii de contract a laboratoarelor se extinde cu boala cronică de rinichi”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de București FM.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: "Se pune problema unei situaţii de tip epidemic"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a dat asigurări că medicii de familiile, ambulatoriile de specialitate și stomatologii vor avea resursele și finanțarea necesară pentru a continua prestarea de servicii medicale.

”Ministerul Sănătăţii susţine o politică foarte clară de dezvoltare a serviciilor sanitare din zona prespitalicească. Medicii de familie, specialiştii din ambulatoriile de specialitate şi medicii stomatologi vor avea asigurate resursele necesare pentru a continua prestarea de servicii medicale pentru pacienţi, la un nivel de calitate ridicat”, a declarat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close