Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Descoperire şocantă a cercetătorilor: Cum ajungem să avem plastic în instestine

Descoperire şocantă a cercetătorilor: Cum ajungem să avem plastic în instestine

Descoperire şocantă a cercetătorilor: Cum ajungem să avem plastic în instestine
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Oct 2018   •   16:00

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au fost găsite particule între 50 şi 500 microni în organismul uman, cele mai frecvente fiind polipropilena (PP) şi polietilen tereftalatul (PET).

Specialiştii avertizează că plasticul din intestin ar putea bloca sistemul imunitar, ducând la transmiterea toxinelor şi a unor virusuri sau substanţe nocive.

„Acum, că avem primele dovezi ale existenţei unor particule de plastic în interiorul organismului uman, avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a studia modul în care acestea afectează sănătatea umană“, a declarat dr. Philipp Schwabi, de la Universitatea de Medicină din Viena din Austria, cel care a condus studiul.

La studiu au participat 8 subiecţi din Regatul Unit, Finlanda, Italia, Olanda, Polonia, Rusia şi Austria. Niciunul dintre participanţi nu era vegetarian, iar şase au mâncat peşte de mare.

Se estimează că până la 5% din totalul materialelor plastice ajung în mare, cantităţi semnificative de plastic găsindu-se în ton, homar şi creveţi. Alimentele sunt, de asemenea, contaminate cu plastic ca urmare a procesării sau ambalării, spun cercetătorii ale căror rezultate au fost prezentate la UEG Week, cea mai mare întâlnire a experţilor în gastroenetrologie din Europa, scrie The Independent.

×
Subiecte în articol: plastic sticla organism descoperire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close