Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Directorul DSP Iași, despre oxigenul tehnic: ”Dacă aș fi în locul unui pacient, aș fi de acord să îl primesc”

Directorul DSP Iași, despre oxigenul tehnic: ”Dacă aș fi în locul unui pacient, aș fi de acord să îl primesc”

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat că, în situații extreme, așa cum sunt cele de acum, dacă el ar fi în locul pacienților, ar accepta și oxigenul tehnic. ”Întrebarea a fost altfel: Între a nu-i da nimic şi în a-i da oxigen de o calitate mai slabă ce preferaţi? Sunt soluţii extreme”, a afirmat directorul DSP Iași.

Directorul DSP Iași, despre oxigenul tehnic: ”Dacă aș fi în locul unui pacient, aș fi de acord să îl primesc”
Sursa foto: Facebook/ DSP Iași
de Andreea Ştefan    |    01 Noi 2021   •   16:39

”Nu am nicio informaţie în sensul ăsta că ar fi probleme în momentul de faţă cu oxigenul. Îmi vor raporta toţi ce rezerve au. Dacă aş fi în locul unui pacient aş fi de acord să primesc oxigen tehnic.

De altfel, am întrebat la LINDE care e problema cu acest oxigen şi ăştia mi-au răspuns că pentru situaţii de urgenţă de scurtă durată se poate folosi oxigen tehnic, doar pe termen lung pot apărea probleme dacă butelii nu sunt verificate. Calitatea oxigenului tehnic nu diferă de calitatea oxigenului medicinal. Diferenţa provine din faptul că buteliile sunt verificate mai des la cel medical.

Oxigenul tehnic nu conţine niciun ulei şi reziduri. Pentru oxigenul tehnic, conţinutul de apă este mai scăzut. Întrebarea a fost altfel: Între a nu-i da nimic şi în a-i da oxigen de o calitate mai slabă ce preferaţi? Sunt soluţii extreme”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

×
Subiecte în articol: Vasile Cepoi DSP Iași oxigen tehnic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close