Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Narcis Copcă, performanță medicală. Trei operații extrem de complexe realizate în mai puțin de 72 de ore

Dr. Narcis Copcă, performanță medicală. Trei operații extrem de complexe realizate în mai puțin de 72 de ore

Prof. dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria din București, a făcut o performanță medicală. A realizat trei operații extrem de complexe, în mai puțin de 72 de ore.

Dr. Narcis Copcă, performanță medicală. Trei operații extrem de complexe realizate în mai puțin de 72 de ore
Sursa foto: qmagazine.ro
de Andreea Ştefan    |    14 Iun 2022   •   23:56

Dr. Narcis Copcă a realizat în luna mai a acestui an trei operații pentru pacienți care sufereau de cancer de cap de pancreas.

Duodenopancreatectomia este considerată cea mai grea operație din chirurgie. Durează foarte multe ore și este foarte complicată.

Potrivit standardelor americane, într-un centru medical foarte mare este cel în care sunt realizate minim 18 astfel de operații pe an.

Cel mai important centru în care sunt realizate astfel de operații este Heidelberg cu aproximativ 300 de intervenții.

Spitalul Sfânta Maria din București, la care lucrează dr. Narcis Copcă, realizează circa 70 de duodenopancreatectocmii anual

Spitalul Sfânta Maria ar putea realiza între 200 și 300 de intervenții de acest tip anual dacă Centrul de Transplant Multiorgan, inclus în primele 25 de proiecte din 49 ale PNRR, era deja început, informează qmagazine.ro.

Pacienții operați de dr. Narcis Copcă sunt în stare stabilă și evoluează bine post operator.

×
Subiecte în articol: operatii Dr. Narcis Copcă
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close