Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Valeriu Gheorghiţă: Vor apărea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Vor apărea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic

Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, avertizează că strategia de relaxare nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. 

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Vor apărea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Mai 2020   •   15:47

El transmite oamenilor că noul coronavirus încă este în circulație și dacă reducem nivelul de protecție, acest lucru se va vedea prin creșterea numărului de infecții și cel al deceselor, potrivit stiri.tvr.ro.

"Este absolut evident că oamenii au nevoie să își reia o parte din activitate, însă trebuie să înțelegem corect acesta strategie de relaxare, ea nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. Relaxarea trebuie privită mai degrabă din punct de vedere administrativ. 

Înseamnă o redeschidere a zonelor economice, a anumitor domenii de activitate, însă oamenii nu trebuie să facă rabat de la aceste măsuri de protecție, pentru că este cât se poate de clar că vom înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri. De aici înainte, probabil că din punct de vedere epidemiologic, lucrurile se vor caracteriza prin apariția unor focare izolate care au potențialul să destabilizeze situația epidemiologică prin răspândirea infecției", a spus medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă.
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă focare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close