Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Efectele grave ale lipsei de fier în organism. Primele semne care trebuie să te alarmeze

Efectele grave ale lipsei de fier în organism. Primele semne care trebuie să te alarmeze

Efectele grave ale lipsei de fier în organism. Primele semne care trebuie să te alarmeze
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Sep 2018   •   14:13

Lipsa de fier este, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cea mai răspândită deficiență nutrițională din lume. Carența de fier și anemia feriprivă reduc capacitatea de muncă. Și au consecințe serioase.

1 din 3 oameni suferă de carență de fier.Această poate genera diferite simptome. Oboseală mentală, iritabilitatea, amețeala sau pierderea rapidă a concentrării, epuizarea fizică, capacitatea fizică redusă se numără printre ele. Printre alte semne care anunță lipsa de fier pot fi și paloarea, căderea părului, unghiile friabile și ulcerațiile bucale.

„Femeile care sesizează simptome aparent fără explicație precum oboseală, amețeli, lipsă de concentrare ar trebui să meargă la medic și să își facă analizele de sânge cât mai repede. Pentru a depista la timp o eventuală carență de fier în organism.

Cauzele carenței de fier sunt legate fie de o alimentație cu un conținut insuficient de fier, care nu poate acoperi nevoile organismului, fie sunt determinate de anumite boli care duc la pierderi semnificative de fier, așa cum sunt bolile cronice”, a explicat dr. Oana Înță, medic cardiolog la Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare (FOBAC), potrivit doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: durere organism
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close