Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Exerciţii pentru îmbunăţăţirea vederii: Regula 20-20-20, explicată de oftalmolog

Sfat de sănătate. Exerciţii pentru îmbunăţăţirea vederii: Regula 20-20-20, explicată de oftalmolog

Astăzi aflăm împreună ce exerciții putem face pentru a ne îmbunătăți vederea. Oftalmologul Roxana Cozubaș ne explică astăzi ce înseamnă "regula 20-20-20" și la ce ne ajută zilnic. Tot acum vedem și dacă alimentația contează pentru sănătatea oculară. Dezbatem imediat mitul consumului de morcovi pentru o privire ageră.

Sfat de sănătate. Exerciţii pentru îmbunăţăţirea vederii: Regula 20-20-20, explicată de oftalmolog
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    04 Mai 2020   •   10:10

"Sunt anumite exerciţii pe care noi le recomandăm atunci când un copil sau un adult stă foarte mult în zona calculatorului şi de aproape. 

Există o regulă care se cheamă 20-20-20. Asta înseamnă că, la fiecare 20 de minute de stat aproape de calculator, adică la 30-40 de centimetri, să ne luăm 20 de secunde în care să privim la distanţă mare, la 20 de picioare, adică 30 de centimetri.

Acest lucru relaxează o anumită structură din interiorul ochiului nostru. În interiorul ochilor există o lentilă care reuşeşte să facă un  anumit efort constant, cu atât mai greoi la persoanele trecute de 40-50 de ani.

Pentru a relaxa acea lentilă, trebuie să te uiţi la distanţă", a explicat medicul Roxana Cozubaș, luni, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Regula se aplică inclusiv celor care poartă ochelari, spune oftalmologul.

Sfat de Sănătate. Exerciţii pentru îmbunăţăţirea vederii

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close