Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cea mai sănătoasă și mai gustoasă alternativă pentru pâine! Nu are gluten și conține o mulțime de vitamine și minerale

Cea mai sănătoasă și mai gustoasă alternativă pentru pâine! Nu are gluten și conține o mulțime de vitamine și minerale

Intoleranța la gluten este din ce în ce mai întâlnită în ultima perioadă, chiar și printre români. Aceștia caută în permanență alternative pentru pâinea clasică și pentru produsele de panificație, alternative care să semene cât mai mult cu varianta originală.

Cea mai sănătoasă și mai gustoasă alternativă pentru pâine! Nu are gluten și conține o mulțime de vitamine și minerale
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    13 Feb 2023   •   16:00

Pentru asta există sorgul, din care se pot face fel și fel de produse sănătoase, fără gluten, care să satisfacă toate poftele.

Făina de sorg are o aromă ușoară, dulce și o textură netedă. Este folosită, în mod obișnuit, pentru a face prăjituri, pâine și alte produse de patiserie fără gluten.

Sorgul este o cereală, iar soiul folosit pentru fabricarea făinii este de obicei Sorghum bicolor. Atunci când este procesată, făina de sorg are o aromă ușoară, ușor dulce și o textură netedă, ceea ce o face potrivită pentru a face brownies, fursecuri, brioșe, vafe și tot felul de alte produse de patiserie.

Textura și densitatea făinii de sorg o fac comparabilă cu făina de grâu universală.

Făina de sorg are o consistență moale, dar se combină bine atunci când este amestecată cu alte tipuri de făină. Pe lângă produsele de copt, aceasta funcționează bine și pentru produsele prăjite, producând un înveliș aromat și crocant, scrie hespruceeats.com.

Cum să gătești cu făină de sorg

Un lucru bine de știut despre făina de sorg este că poate conferi o aromă ușor acrișoară produselor coapte, însă poate da și senzația de gură uscată, dacă este folosită într-o proporție mai mare de 25 până la 30% din amestecul de făină. Acesta este și motivul pentru care majoritatea brutarilor nu folosesc doar făină de sorg, ci mai degrabă o folosesc în combinație cu alte ingrediente, cum ar fi făina de orez, făina de mei sau amidonul din cartofi.

Multor brutari le place să folosească făina de sorg ca înlocuitor pentru făina de ovăz, deoarece are o textură și un conținut de proteine comparabil.

Făina de sorg este extrem de bogată în vitamine și minerale, precum vitaminele B, magneziu, potasiu, fosfor, fier și zinc. De asemenea, este o sursă excelentă de fibre, antioxidanți și proteine.

În plus, este ușor să înlocuiți orezul sau quinoa cu boabele de sorg în majoritatea rețetelor, scrie healthline.com.

×
Subiecte în articol: faina de sorg
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close