Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O fată din Galaţi merge pentru prima dată în viaţă, după o operaţie în premieră

O fată din Galaţi merge pentru prima dată în viaţă, după o operaţie în premieră

O fată în vârstă de 16 ani, din Galaţi, merge pentru prima dată în viaţă, pe picioarele ei, după o operaţie în premieră la Spitalul de Pediatrie 'Sfântul Ioan'.

O fată din Galaţi merge pentru prima dată în viaţă, după o operaţie în premieră
01 Mar 2020   •   13:12

O echipă de medici a reuşit o operaţie în premieră, cu ajutorul unui microscop chirurgical, care îi va permite fetei să meargă normal, după ce s-a chinuit toată viaţa din cauza unui accident cumplit suferit pe când era bebeluş.

Operaţia în premieră la Galaţi a durat 10 ore, însă medicii au reuşit să îi redea viaţa fetei de 16 ani.

La intervenţia chirugicală au participat medici rezidenţi şi anestezişti absolvenţi ai Facultăţii de Medicină de la Universitatea 'Dunărea de Jos', dar şi un profesor universitar de la aceeaşi facultate.

"Fata a suferit, pe când avea 11 luni, o arsură prin flacără, soldată cu numeroase complicaţii, cum ar fi lipsa circulaţiei în membrele inferioare, care au dus la amputarea degetelor şi multe grefe de piele. De atunci până în prezent, pacienta a trecut prin 13 operaţii la Bucureşti, însă, cu toate acestea, se deplasa greoi, iar la piciorul stâng, pentru că nu avea călcâi, practic călca pe os şi acolo exista în permanenţă o ulceraţie şi durere”, a explicat dr. Andreea Luca, medic specialist chirurgie plastică, şefa echipei medicale, pentru adevarul.ro.

La o săptămână de la operaţie, fata a reuşit să meargă pentru prima dată în viaţă pe picioarele ei.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close