Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Femeile, în mare pericol! Un studiu dezvăluie adevărul șocant despre produsele de înfrumusețare. Te pot îmbolnăvi de cancer!

Femeile, în mare pericol! Un studiu dezvăluie adevărul șocant despre produsele de înfrumusețare. Te pot îmbolnăvi de cancer!

Femeile, în mare pericol! Un studiu dezvăluie adevărul șocant despre produsele de înfrumusețare. Te pot îmbolnăvi de cancer!
06 Dec 2019   •   09:13

Două produse de înfrumuseţare banale, folosite pe scară largă de femei, ar putea avea legătură cu incidenta cancerului de sân.

Un studiu publicat într-o revistă americană consacrata temutei maladii, susţine că vopseaua de păr şi soluţiile pentru îndreptat părul sunt asociate unui risc crescut de cancer de sân, scrie stirileprotv.ro.

Studiul a urmărit de-a lungul mai multor ani 46.000 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 74 de ani.

Femeile care îşi vopsesc părul în mod regulat au un risc de a face cancer cu 9% mai mare.

Pe de altă parte, femeile de culoare care folosesc soluţii chimice pentru a-şi îndrepta părul ondulat prezintă un risc cu 45% mai mare de a face cancer comparativ cu cele care nu folosesc aşa ceva. Iar riscul creşte la 60% dacă îşi îndreaptă părul la fiecare 8 săptămâni ori chiar mai des.

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close