Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Florin Roman (PNL): Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinete

Florin Roman (PNL): Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinete

Medicii de familie nu vor mai plăti impozite pe clădirea în care în care își au sediile cabinetele, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. 

Florin Roman (PNL): Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinete
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    26 Mai 2020   •   15:37

Proiectul a fost inițiat de parlamentarul PNL de Alba, Florin Roman, alături de deputatul Bogdan Huțucă.

"Președintele României, dl Klaus Iohannis, a promulgat legea PNL pentru medicii de familie. 

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, pe care l-am inițiat în calitate de parlamentar PNL, alături de deputatul Bogdan Huțucă, privind exceptarea plății impozitului pe clădire, pentru medicii de familie. 

Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea Codului Fiscal, guvernul PSD a eliminat această facilitate. 

Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. 
Propunerea pe care am făcut-o, și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015", a anunţat, marţi, Florin Roman, liderul deputaților PNL.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close