Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fundaţia Renaşterea şi Primăria Sectorului 5 au lansat o campanie de prevenire a cancerului de col uterin

Fundaţia Renaşterea şi Primăria Sectorului 5 au lansat o campanie de prevenire a cancerului de col uterin

Fundația Renașterea, împreună cu Primăria Sectorului 5, lansează campania de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin. Campania vine în sprijinul femeilor care nu își permit să meargă la medic. Concret, cele care provin din medii defavorizate vor avea ocazia de a face consultații gratuite, teste, și de a sta de vorbă cu medicii.

de Mădălina Ignat    |    19 Sep 2023   •   07:46

Lipsa informării, a banilor sau a timpului sunt motivele care le ţin pe femei departe de cabinetele medicilor ginecologi.

Anual, în România, peste 1.800 de femei mor din cauza cancerului de col uterin. Ţara noastră are cea mai mare rată a mortalităţii din Europa din acest punct de vedere.

Pentru a veni în spijinul femeilor cu posibilităţi materiale reduse, Fundaţia Renaşterea organizează o campanie de prevenţie în Sectorul 5 al Capitalei.

"Ca în fiecare toamnă din ultimii 22 de ani, Fundaţia Renaşterea desfăşoară campanii de conştientizare şi de prevenţie. Unitatea mobilă are cabine ginecologic, în care toate echipamentele sunt de unică folosinţă, este totul steril, în siguranţă pentru paciente. Este o campanie pe care o desfăşurăm între 18 şi 29 septembrie", a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

"Doamnele din Sectorul 5 au această posibilitate şi nu le spun decât să aibă încredere să vină. Azi am luat roz, doamna are roz. Dacă vrei să fie viaţa la vie en rose, trebuie să ai grijă de sănătatea ta", a explicat şi Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Unitatea Mobilă a Fundaţiei Renaşterea va staţiona în parcul Sebastian timp de două săptămâni.

Traseul Unităţii Mobile Renaşterea va continua şi în alte sectoare din Capitală, dar şi în ţară.

??????̦?? ?????̦????? ?????̆ ????? ???????? ???????? ???? ???????? ??????̆ ?????̦????? Fundatia Renasterea oferă...

Publicată de Fundatia Renasterea pe Luni, 18 septembrie 2023

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close