Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gabriela Firea, plângere penală împotriva primarului general al Capitalei: "Îi atârnă în cârcă răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB”

Gabriela Firea, plângere penală împotriva primarului general al Capitalei: "Îi atârnă în cârcă răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB”

Decizia vine în contextul în care primarul general al Capitalei ar fi susţinut o şedinţă CGMB cu 21 de consilieri generali într-o cameră de 20 de metri pătraţi, timp de 10 ore. Ulterior, unul dintre consilierI a fost testat pozitiv cu coronavirus. "Nici DSP, nici poliţia nu au făcut nimic", transmite liderul PSD, Gabriela Firea.

Gabriela Firea, plângere penală împotriva primarului general al Capitalei: "Îi atârnă în cârcă răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB”
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2021   •   17:15

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a precizat în cadrul unui comunicat că în data de 26 februarie, 21 de consilieri generali PSD au participat la o ședință a Consiliului General al Municipiului București, organizată în condiții care au încălcat toate prevederile în vigoare privind zădărnicirea combaterii bolilor. Primarul General a decis să "îi înghesuie pe acești consilieri generali într-o camera de 20 de mp, unde au stat peste 10 ore".

Unul dintre consilieri a fost confirmat pozitiv cu SARS-COV-2 la scurt timp după şedinţă

"Surpriza a venit zilele următoare, când unul dintre consilierii generali prezenți a fost confirmat pozitiv la infecția cu COVID-19.

Nu vorbim aici despre inconștiența sau caracterul Primarului General, care s-a răzbunat pe consilierii cu care este în opoziție. Pentru faptele sale va plăti, există deja o plângere penală în acest sens. Îi atârnă în cârcă și răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB…

Vorbim despre incompetența, deprofesionalizarea, fuga de răspundere a conducerii DSP București! Și, în același timp, este vorba despre responsabilitatea și asumarea ministrului Sănătății, a ministrului de Interne și a premierului, precum și a tuturor celor care, în aceste momente, se află în acele poziții-cheie în care iau decizii de viață și de moarte pentru români. Sau nu le iau. Pentru că nu le pasă sau nu corespund intereselor lor politic", mai spune Gabriela Firea în comunicatul transmis.

Gabriela Firea: "Nici DSP, nici poliţia nu au făcut nimic"

"Faptele sunt următoarele:

Luni, 1 martie, consilierul general confirmat pozitiv a fost sunat de DSP și a explicat, din proprie inițiativă, condițiile în care s-a întâlnit cu colegii săi la sediul PMB. Repet, 21 de persoane, peste 10 ore, în 20 de metri pătrați.

Orice copil știe, după acest an de pandemie, că cei 20 de consilieri generali sunt considerați, din acel moment, contacți ai persoanei confirmate, că ei ar fi trebuit să fie sunați de DSP, că ar fi urmat o anchetă epidemiologică.

Credeți că s-a întâmplat așa ceva? Nu! A trecut de atunci o săptămână și, doar două dintre aceste 20 de persoane, respectiv persoana confirmată și încă un coleg, au fost sunate de reprezentanții DSP. Deși informația este publică, există declarații, fotografii, filmări în acest sens…

Și nu, nu s-a sesizat nici Poliția, că doar nu era un chef cu maneliști transmis în direct…Iar DSP, după cum știm cu toții, se deplasează cu toți angajații pe care îi are la Parlament și face peste 300 de teste PCR pe bandă rulantă doar când este vorba de un deputat PNL (Vergil Chițac), care a intrat în contact cu colegii săi (parlamentari, premierul de atunci Orban, întregul Cabinet, consilierii miniștrilor), așa cum s-a întâmplat în martie 2020…Fix acum un an", a mai transmis Gabriela Firea.

Gabriela Firea: "Consilierii participanţi la şedinţă şi-au făcut propriile anchete, și-au luat măsurile pe care le-au considerat necesare"

"Din proprie inițiativă, ceilalți consilieri au sunat sau au trimis emailuri către DSP în care au explicat că au stat în sală, mai multe ore, cu colegul lor confirmat pozitiv. De asemenea, acesta a sunat, tot din proprie inițiativă, la DSP și le-a oferit lista colegilor săi, pentru că de întrebat, nu l-a întrebat nimeni….

Conștiincioși și din nou din proprie inițiativă, toți cei 20 de consilieri generali și-au limitat ieșirile din casă și s-au testat, pe cheltuiala lor, pentru a nu pune în pericol viața altora. Și-au făcut propriile anchete, și-au luat măsurile pe care le-au considerat necesare. Și, în tot acest timp, au sunat din nou la DSP, din nou din proprie inițiativă", a mai transmis Gabriela Firea.

Gabriela Firea, apel către Ministerul Sănătăţii: "Trimiteți corpul de control la DSP București și verificați cum a fost gestionat această situație"

"Aici ne afundăm în tragicomedie, pentru că au fost anunțați că nu sunt contacți întrucât nu apar în baza de date! Asta în condițiile în care colegul lor a dat lista cu toți cei prezenți, pentru 10 ore, într-o camera de 20 de metri pătrați…

Mă întreb, domnule ministru de Interne, dacă nu ar fi avut conștiință sau dacă ar fi fost mai puțin cunoscători ai legislației, toate aceste persoane, contacți și posibili purtători ai bolii, ar fi putut să meargă la școală, la cumpărături, la biserică, cu mijloacele de transport în comun? Ar fi putut!

Nimeni nu i-a oprit, nimeni nu le-a dat nici măcar un sfat și nu i-a întrebat de sănătate. Nici atunci, nici până azi…

Mă întreb, domnule ministru al Sănătății, dacă DSP a făcut o anchetă la sediul PMB, pentru că acești consilieri generali s-au întâlnit sau au discutat cu mulți funcționari în ziua respectivă. Și nu e vorba de 2,3,4 contacți, ci de 20!!!

Mă întreb, domnule prim-ministru, dacă cei din conducerea DSP se ocupă la fel de profesionist de toate cazurile sau, poate, consilierii generali PSD au un tratament special, din cauza culorii lor politice?

Toate aceste întrebări sunt însă în responsabilitatea dvs, domnilor! Trimiteți corpul de control la DSP București și verificați cum a fost gestionat această situație! Luați măsurile care se impun!

Este responsabilitatea dumneavoastră. Pentru că protejarea sănătății românilor nu are culoare politică",  a mai precizat Gabriela Firea în comunicatul citat de stiripesurse.ro

×
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close