Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce simţim când avem hernie inghinală şi cum ne afectează viaţa

Sfat de sănătate. Ce simţim când avem hernie inghinală şi cum ne afectează viaţa

Singurul tratament al herniei inghinale este intervenția chirurgicală. Însă astăzi vedem ce putem face ca să nu ajungem la bisturiu.

Sfat de sănătate. Ce simţim când avem hernie inghinală şi cum ne afectează viaţa
de M.Z.    |    24 Feb 2020   •   09:40

Invitatul de astăzi, chirurgul Bogdan Safta, ne explică imediat tot ce trebuie să știm despre această afecțiune. Vestea bună este că ne recuperăm rapid.

"Termenul de hernie presupune exteriorizarea unui organ din locul lui natural, de aceea sunt o multitudine de hernii: de disc, gastrice, ombilicale, stomacale, inghinale. Aceasta presupune o umflătură prin exteriorizarea unui organ intraabdominal din burtă în exterior, la nivelul regiunii inghinale.

Aceasta se vede cu ochiul liber sau apare senzaţia de umflătură, care în stadiile incipiente dispare când pacientul stă la orizontal şi repare când se ridică în picioare. Dar nu orice umflătură în regiunea inghinală este hernie", a atras atenţia medicul Bogdan Safta.

Riscuri mai mari pentru acestă afecţiune, putem întâlni  la persoanele obeze, de tuşitorii cronici, la cei cu adenom de prostată, la persoanele care depun eforturi fizice intense, cum sunt sportivii de performanţă, dar şi la vârstnici, la persoanele cu constipaţie cronică sau diferite forme de cancer.

Sfat de Sănătate. Ce este hernia inghinală și cum se tratează

×
Subiecte în articol: Bogdan Safta hernie inghinala
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close