Antena 3 CNN Actualitate Sănătate În premieră. Brand de țară - turismul medical. România are servicii medicale la fel de bune ca în occident, dar la jumătate de preț - VIDEO

În premieră. Brand de țară - turismul medical. România are servicii medicale la fel de bune ca în occident, dar la jumătate de preț - VIDEO

În premieră. Brand de țară - turismul medical. România are servicii medicale la fel de bune ca în occident, dar la jumătate de preț - VIDEO
04 Iun 2017   •   20:02

Echipa „În premieră” a prezentat, duminică, un reportaj despre turismul medical din România. Nu suntem în stare să identificăm un brand de țară. România are servicii medicale la fel de bune ca în occident, dar la jumătate de preț. Din acest lucru ar putea rezulta turismul medical, industrie care a salvat mai mult oameni într-un moment în care nu li se mai dădea nicio șansă.

În țara noastră vin tot mai mulți oameni din străinătate pentru a se trata. La noi, un implant dentar costă în jur de 700 de euro, în Franța, ajunge și la 2.000, iar această diferență se păstrează pentru toate țările occidentale.

Daniel Petrescu locuiește în Austia de aproape 10 ani și a ales să vină în România să își rezolve o problemă medicală la stomatolog.

„În Viena costă dublu și am avut două lucrări destul de scumpe, adică nu lucruri simple. Pentru tratamentele normale plătește în general statul austriac din taxele și impozitele pe care noi le plătim și pentru chestiuni mai complicate trebuie să plătești din buzunar. Și atunci preferi întotdeauna prețul cel mai mic atunci când calitatea este similară sau chiar mai bună”, a precizat Daniel Petrescu.

„Reușim să cumpărăm tehnologie de ultimă generație la costuri mult mai mici, decât colegii noștri din Europa și pe plan internațional acum 5 ani – 10 ani de zile. Pentru că trebuie să punem lucrurile și în context. Atunci când a venit criza economică, a blocat investițiile în toate domeniile, inclusiv în domeniul stomatologiei. Și se întâmplă ca România să fie în vârf la nivel de tehnologie”, a precizat medicul stomatolog Ionuț Leahu.

O tânără din Finlanda care își dorea un bust mai atractiv a făcut prima dată un calcul economic și spune că în țara sa o astfel de intervenție o ajunge la 7 - 8 mii de euro, iar în românia costul este de 3300 de euro.

Pacienții pot economisi aproximativ 40% din costuri în România. Numai acest lucru dacă l-ar știi străinii și ar fi suficient să îi vedem venind în valuri.

Brand de țară - turismul medical

×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram brand de tara
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close