Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ivermectina nu se recomandă în tratamentul COVID. Dr. Florescu: ”Este o decizie perfect justificată”

Ivermectina nu se recomandă în tratamentul COVID. Dr. Florescu: ”Este o decizie perfect justificată”

Agenţia Europeană a Medicamentului a anuntat ca nu recomanda Ivermectina ca tratament pentru Covid. De altfel, Ivermectina nu este autorizata pentru utilizarea în Uniunea Europeană în acest context şi nici nu a fost depusă vreo aplicaţie pentru utilizare. Aceasta va putea fi folosită totuşi în teste clinice.  

Ivermectina nu se recomandă în tratamentul COVID. Dr. Florescu: ”Este o decizie perfect justificată”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    23 Mar 2021   •   14:14

”Este o decizie perfect justificată din datele științifice și medicale legate de tratamentul cu Ivermectină. Toate studiile au arătat că nu există date relevante care să certifice utilizarea Ivermectinei în caz de COVID. Agenţia Europeană pentru Medicamente pledează împotriva utilizării Ivermectinei așa cum știam cu toții până acum și nu face decât să susțină protocolul din acest moment” a declarat Simin Florescu, manager Victor Babeș din București.

”Unitatea mobilă e deja în curtea nostră a fost adusă sâmbătă și va fi calibrată la utilități săptămâna viitoare să fie funcțională o unitate cu 8 paturi ATI și ne va și utilă când va fi pusă în funcțiune deși vrem să nu mai avem atâția bolnavi, dar din păcate sunt tot mai mulți bolnavi și o vom utiliza. 

La ATI nu mai e loc de săptămână, e presiune continuă. Întreg spitalul e ocupat în intregime avem 0 locuri în fiecare zi și ne străduim să îi ducem în saloane” a mai adăugat managerul. 

Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 dar la concentraţii mult mai mari

EMA a concluzionat luni că datele disponibile nu susţin utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice, potrivit unui comunicat.

"Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA.
Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu "miraculos", nu a fost dovedită ştiinţific, susţine agenția cu sediul în Amsterdam. 

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit "nicio cerere pentru o astfel de utilizare", a declarat autoritatea de reglementare europeană.

"Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent", a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia, citată de AFP.

×
Subiecte în articol: Ivermectina
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close