Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce nu e bine să bei lapte cu cacao. Pericolul din băutura copilăriei

De ce nu e bine să bei lapte cu cacao. Pericolul din băutura copilăriei

Laptele cu cacao, băutura copilăriei, cu gust dulce şi miros îmbietor, nu este tocmai o alegere bună pentru sănătate, dacă este consumat frecvent.

De ce nu e bine să bei lapte cu cacao. Pericolul din băutura copilăriei
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    13 Oct 2022   •   22:00

Atenţionarea vine de la medicul Virgil Stroescu, supranumit şi "apostolul alimentaţiei sănătoase".

Specialistul susţine că produsele lactate dau un fel de "dependenţă", iar asocierea dintre lapte şi cacao blochează asimilarea calciului în organism, potrivit health.ro.

Cacaua are acid oxalic care blochează absorbția calciului din lapte. Mai mult, când dă de calciu, acidul acesta îl lucrează și îl transformă în cristale de oxalați care afectează negativ rinichii, mai ales când copilul bea zilnic lapte cu cacao. 

"Este adevărat că laptele are mult calciu, dar în acelaşi timp, laptele este acid, pentru că are aminoacizi, şi va face şi ca sângele să fie acid. Pentru a se apăra, organismul absoarbe calciul din oase, ajungând în situaţia în care calciul din lapte să nu se absoarbă", atrage atenţia dr. Stroescu.

Acesta este motivul pentru care persoanele care se ştiu cu deficit de calciu este bine să nu consume această combinaţie prea des.

În acest fel, medicul demontează şi mitul potrivit căruia persoanele care sunt bolnave de osteoporoză trebuie să mănânce multe produse lactate.

"Bătrânii suferă de lipsă de calciu nu pentru că nu mănâncă lactate, ci pentru că au hoţi de calciu. Şi, atunci, vârstnicii care mănâncă lapte în cantitate mare şi brânză multă vor face fracturi de oase şi osteoporoză", atrage atenţia dr. Virgiliu Stroescu.

Dr. Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vastă experienţă în modificările endocrinologice şi metabolice.

Supranumit şi "apostolul alimentaţiei sănătoase", doctorul Stroescu a fost de-a lungul timpului medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.
 

×
Subiecte în articol: lapte lapte cacao Virgiliu Stroescu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close