Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre diabet şi încălţăminte. Regulile care trebuie respectate

Legătura dintre diabet şi încălţăminte. Regulile care trebuie respectate

Legătura dintre diabet şi încălţăminte. Regulile care trebuie respectate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Oct 2018   •   11:55

Persoanele cu diabet pot suferi complicaţii ale piciorului din cauza neuropatiei diabetice şi circulaţiei deficitare de la la acest nivel.

Încălţămintea este unul din elementele cel mai des neglijate de către persoanele cu diabet. Specialiştii consideră că utilizarea celei adecvate este parte integrată a managementului terapeutic al piciorului diabetic.

Astfel, încălţămintea pentru persoanele care prezintă picior diabetic trebuie să îndeplinească câteva caracteristici esenţiale:

- să aibă un branţ interior detaşabil, de minim 5-8 mm, care să poată fi scos pentru a se putea introduce orteza pentru picior prescrisă, potrivit csid.ro.

- să aibă o căptuşeală fără cusături sau suprapuneri de materiale care să creeze puncte de presiune pe suprafaţa dorsală a piciorului.

- talpa să fie suficient de fermă, astfel încât pietricelele sau denivelările de pe stradă să nu fie resimţite ca puncte de presiune.

- să aibă un material de feţe flexibil în zonele cu deformaţii (de exemplu în cazul monturilor sau al degetelor ciocan).

 

 

×
Subiecte în articol: incaltaminte diabet reguli
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close