Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O linguriţă din acest aliment, zilnic, e sănătate curată. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un foarte bun stimulator pentru creier"

O linguriţă din acest aliment, zilnic, e sănătate curată. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un foarte bun stimulator pentru creier"

Un aliment natural şi cu un gust plăcut, consumat în mod echlibrat, este sănătate curată pentru creier, recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.

O linguriţă din acest aliment, zilnic, e sănătate curată. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un foarte bun stimulator pentru creier"
Sursa foto: pixabay.com/Agerpres
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2023   •   08:00

Neurochirurgul și profesorul Vlad Ciurea aduce în atenție un secret simplu pentru o sănătate optimă: o linguriță de miere zilnic. 

Acest aliment natural, alături de ciocolata neagră, este considerat un excelent stimulator pentru creier, potrivit medicului.

Mierea este cea mai bună cale pentru a înlocui zahărul din dietă, iar nutriţioniştii o recomandă celor care vor să îşi ţină greutatea sub control. 

Un studiu realizat la Universitatea americană San Diego arată că înlocuirea zahărului cu miere ajută la prevenirea acumulării de kilograme în plus şi totodată scade tensiunea arterială. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rezultatele aceluiaşi studiu sugerează că mierea poate să scadă nivelul trigliceridelor.

Dr. Vlad Ciurea: Mierea și ciocolata neagră, o "doză" de sănătate pentru creier

Dar mierea este bună și pentru sănătatea creierului, spune neurochirurgul Vlad Ciurea.

"Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. 

Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe (...).

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când", a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, potrivit click.ro.

Aceste alimente nu doar că aduc bucurie papilelor gustative, dar și oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului.

×
Subiecte în articol: miere creier Vlad Ciurea
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close