Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lipsa vaccinării face noi victime. Un copil de doi ani a murit din cauza rujeolei

Lipsa vaccinării face noi victime. Un copil de doi ani a murit din cauza rujeolei

Lipsa vaccinării face noi victime. Un copil de doi ani a murit din cauza rujeolei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    11 Mai 2017   •   14:09

Un copil de doi ani a decedat, miercuri, din cauza rujeolei, minorul nefiind nevaccinat împotriva acestei maladii, a declarat joi, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă. 

"Este vorba despre un copil de doi ani care a decedat în cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), la ora 09,00, pe secţia ATI a Spitalului Clinic Municipal din Oradea. Copilul este nevaccinat împotriva rujeolei. Copilul provine din colonia de romi din zona oraşului Aleşd", a precizat Rahotă. 

Potrivit acesteia, copilul a fost internat de două ori, fiind suspectat iniţial de infestare cu trichinella, dar repetarea analizelor serologice a demonstrat că era vorba despre rujeolă. Internat prima dată pe 12 aprilie, după doar două zile a fost externat, la insistenţele familiei, deoarece starea lui a fost ameliorată. Pe 17 aprilie însă, copilul a fost internat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a fost adus cu ambulanţa. Agravarea simptomelor a impus transferarea lui la ATI, unde a decedat miercuri dimineaţă din cauza complicaţiilor pulmonare provocate de rujeolă. 

Conform informaţiilor precizate de dr. Daniela Rahotă, în judeţul Bihor sunt înregistrate în prezent 60 de cazuri de rujeolă, toţi pacienţii fiind copii între 0 şi 8 ani, nevaccinaţi. Dintre aceştia, mai mulţi provin din colonii de etnici romi, iar 13 pacienţi sunt spitalizaţi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: rujeola
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close