Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Locuri de care trebuie să te fereşti. De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Locuri de care trebuie să te fereşti. De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Locuri de care trebuie să te fereşti. De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Oct 2018   •   17:29

Meniurile restaurantelor sunt cele mai murdare obiecte dintr-un restaurant. Un meniu capturează aproape peste 180.000 de bacterii, conform unui studiu condus de ABC News desfăşurat în SUA.

Aceleaşi studiu publicat de ABC News, menţiona că până şi solniţa de sare are peste 11.500 de bacterii. Aici am putea include şi alte recipiente dintr-o olivieră (ulei, oţet, piper).

Iată şi alte obiecte purtătoare de bacterii, microbi şi virusuri contagioase cu care intrăm în contact în mod frecvent. Clanţa de la uşa unei instituţii publice şi bara din autobuz sunt o altă gazdă bună.

Piscine, ştranduri, bazine de înot – mişcarea în apă are o multitudine de beneficii pentru sănătatea fizică şi pentru sănătatea psihică.

Un studiu efectuat la universitatea germană Furtwangen releva faptul că un burete de vase adăpostea 362 de specii diferite de bacterii, iar densitatea lor ajungea până la 45 de miliarde pe cm pătrat. Buretele de vase trebuie pus mereu la uscat după folosire, nu îl lăsaţi umed, potrivit exquis.ro.

×
Subiecte în articol: virusi bacterii locuri
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close