Antena 3 Actualitate Sănătate Drama unui medic care abia a convins două surori cu COVID-19 să meargă la spital: "Mi-au trebuit ore! Pentru sora mai mică a fost prea târziu"

Drama unui medic care abia a convins două surori cu COVID-19 să meargă la spital: "Mi-au trebuit ore! Pentru sora mai mică a fost prea târziu"

de Claudia Popovici    |    08 Noi 2021   •   23:13
Drama unui medic care abia a convins două surori cu COVID-19 să meargă la spital: "Mi-au trebuit ore! Pentru sora mai mică a fost prea târziu"
Sursa foto: Pexels.com

Sandra Alexiu, preşedintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a dezvăluit una dintre dramele pandemiei în care două femei de la țară au refuzat să meargă la spital deși erau bolnave. „Mi-au trebuit ore să le conving să plece la spital. Frica față de 'ororile din spital' de care auziseră le paralizase”, spune medicul.

Situaţia celor două surori infectate cu COVID-19, care au ajuns la spital foarte târziu, fiind într-o stare extrem de gravă a fost relatată de Sandra Alexiu, preşedintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov pe pagina sa de socializare.

„Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt.

În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru...pozele ecranului mi-au tăiat și mie respiratia: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de "ororile din spital" de care auziseră la televizor le paralizase”, povestește medicul Sandra Alexiu.

„Pentru sora mai mică a fost prea târziu"

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată.

„Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul Sandra Alexiu pe pagina sa de socializare.

La final medicul a concluzionat că oamenii ajung să ia decizii greşite din cauza dezinformării.

„De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor "live" uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amărâtă de la țară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close