Antena 3 Actualitate Sănătate Medicament pentru tratarea cancerului pulmonar, aprobat de Comisia Europeană

Medicament pentru tratarea cancerului pulmonar, aprobat de Comisia Europeană

26 Sep 2018   •   13:39
Medicament pentru tratarea cancerului pulmonar, aprobat de Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Comisia Europeană a aprobat medicamentul imonoterapeutic Imfinzi al AstraZeneca, pentru tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar inoperabil, a căror boală a avansat local, dar fără metastaze, a anunţat luni grupul farmaceutic, transmite Reuters.

Aprobarea europeană este pentru pacienţi ale căror tumori exprimă un biomarker cunoscut sub numele de PD-L1 pentru cel puţin 1% din celulele tumorale şi a căror boală nu a progresat în urma chimioterapiei bazată pe platină şi a terapiei cu radiaţii.

”Pacienţii din Europa diagnosticaţi cu cancer pulmonar inoperabil cu celule non-mici (NSCLC) au acum o nouă opţiune de tratament. Imfinzi este singura imunoterapie aprobată sub această formă curativă şi suntem mândri să aducem un nou standard de tratare a acestei boli dificile”, a spus vicepreşedintele executiv al AstraZeneca, Dave Fredrickson, care conduce divizia de oncologie a grupului.

Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor studului clinic de fază a III-a PACIFIC, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: medicament cancer Comisia Europeana
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close